Ми створили Porto задля розвитку комфортного та цивілізованого ринку шерінгу в Україні. 

Кожен учасник спільноти Porto, може оцінити свій досвід та публічно надати відгук орендарю, або власнику авто з яким у нього є досвід оренди.

Ми готові співпрацювати з орендарями та власниками авто, які визнають та підтримують правила спільноти Porto та зацікавлені у відкритому діалозі задля підвищення безпеки на ринку шерінгу.

Для безпеки ми рекомендуємо вам декілька кроків: 

Знайомство

Зареєструвавши свій профіль та створивши власний обліковий запис на Porto надайте актуальні дані у ньому. Додайте всю обов'язкову інформацію до свого профілю та своїх авто. Це важливо, оскільки на їх основі автоматично формується договір оренди. Під час процесу передачі авто, уважно перевіряйте документи один одного і звірте їх з договором. 

Дотримуйтесь правил оренди авто

Правові відносини між орендарем та власником розроблені платформою Porto для оренди авто між людьми. Для легітимності оренди дотримуйтесь простих правил:

  1. Фото орендаря з техпаспортом на фоні авто на початку оренди (Акт прийому).
  2. Фото власника з ТП на фоні авто в кінці оренди (Акт передачі).

Також додайте у LifeChat фото стану авто та рівня палива. Як до, так і після оренди.

Огляд

Ретельно огляньте авто та сфотографуйте з усіх боків, особливо помітні пошкодження. Також сфотографуйте панель приладів з інформацією про фактичний пробіг авто та рівень пального. Це допоможе уникнути суперечок у майбутньому. Повідомте про наявні вади чи пошкодження авто одразу при зустрічі. Додайте всі ці фото у LifeChat Porto та будьте впевнені у своїх домовленостях.

LifeChat

Контактуйте з учасниками спільноти у LifeChat. Саме переписка у LifeChat слугуватиме офіційним підтвердженням комунікації з власником та орендарем на Porto. LifeChat створений саме для легітимізації процесу оренди у юридичній площині, і є частиною договору, як Акт приймання-передачі авто. Це сучасний та зручний спосіб для фіксування стану авто, домовленостей та деталей по конкретній оренді. Повідомлення та фото у LifeChat захищені  водяними знаками та їх неможливо видалити або змінити.

Захист

Ми зберігаємо вашу особисту інформацію конфіденційною та розкриваємо повне ім'я, номер телефону, водійське посвідчення та точне місцезнаходження авто лише після підтвердження бронювання поїздки. Це відбувається під час створення договору оренди з яким ви маєте ознайомитись до самої оренди. Договір вважається відкритим після виконання правил оренди авто.

GPS-трекер

Встановіть на своє авто GPS-трекер. Існує безліч можливостей відстеження та дистанційного контролю власного авто. Тим більше, що зараз все це доступно кожному. Ми радимо всім власникам спільноти Porto встановити GPS-трекери для більшої впевненості та захисту вашого авто.

Додаткове обладнання

Чи є в орендованому авто запасне колесо? Чи оснащене відео реєстратором? Дитячим кріслом? Будь-яке додаткове обладнання авто вітається у спільноті Porto. Про його наявність можна дізнатися з профілю транспортного засобу. Також про окреме додаткове обладнання завжди можна дізнатися у LifeChat, безпосередньо від його власника. Орендар несе повну відповідальність за цілісність та збереження додаткового обладнання авто під час оренди. 

Відгуки та оцінки

Оцінюйте та залишайте свої відгуки про власників та орендарів після кожної поїздки з Porto, щоб допомогти іншим учасникам спільноти приймати обґрунтовані рішення під час  спільного використання авто.

 

Важливо!

  • Porto не проводить транзакцій за оренду авто.
  • Власник та орендар домовляються про оплату зручним для себе способом.
  • Porto фіксує домовленості та робить їх легітимними.