Всі ми звикли до мессенджерів. Більше того – без них нам тепер складно навіть уявити своє життя. Але ми у Porto створили щось більше ніж класичний месенджер. Ми створили LifeChat.

Що таке LifeChat від Porto?

Перш за все – це зручний та безпечний спосіб комунікації між орендарями та власниками авто. Але при цьому LifeChat є дійсним актом приймання-передачі авто від власника орендареві й навпаки.

Для того, щоб орендувати авто вам не потрібно заповнювати купу документів та завіряти їх у нотаріуса. Угода створиться автоматично після підтвердження оренди власником і стане відкритою, після фото орендаря з техпаспортом на фоні авто у LifeChat.

Як це відбувається?

LifeChat від Porto є сучасним актом приймання-передачі авто. Усі домовленості та фотодокументи у ньому є діючими пунктами акта приймання-передачі. Фото у LifeChat захищено водяними знаками, де вказано дату та час, а також ID договору оренди. Їх також неможливо підробити, змінити або видалити. 

Далі, у будь-якій спірній ситуації, орендар та власник можуть повернутися до переписки та фото задля з'ясування деталей угоди або істини. Також переписка та фото можуть бути використані у суді, як частина договору оренди. 

Що треба фіксувати?

Обов'язково сфотографуйте авто з усіх боків. Окремо треба зробити фото помітних пошкоджень або невідповідності кузовних деталей, вузлів, агрегатів та опцій. Також сфотографуйте пробіг авто та рівень пального у баку. При поверненні авто, орендар компенсує вартість палива за поточною ціною АЗК WOG.

Якщо в авто світиться попередження або інформація про несправність – це також треба зафіксувати на фото і відправити з описом у LifeChat.

Особливі домовленості

Так само у LifeChat треба прописувати особливі домовленості між власником та орендарем. Це убезпечить обидві сторони від непорозумінь та спорів у майбутньому. Наприклад, Porto не встановлює лімітів пробігу за час оренди, але такі додаткові умови може прописати власник у LifeChat. 

 

Важливо!

Правові відносини між орендарем та власником розроблені платформою Porto для оренди авто між людьми. Для легітимності оренди дотримуйтесь простих правил:

  1. Фото орендаря з техпаспортом на фоні авто на початку оренди (Акт прийому).
  2. Фото власника з ТП на фоні авто в кінці оренди (Акт передачі).

 Додайте ці фото у LifeChat для вікриття та закриття договору оренди.